SPF Österbotten

Nyhetsbrev 4/2024

23.04.2024 kl. 12:42
Uppföljning av jubileumsbudkavlen och bouleturnering

UPPFÖLJNING AV JUBILEUMSBUDKAVLEN

I samband med Svenska pensionärsförbundets 50-års jubileum år 2022, beslöt förbundsstyrelsen genomföra en budkavle med tankar om framtiden, som överlämnas åt beslutsfattarna. I Österbotten genomfördes budkavlen så att alla medlemsföreningar uppvaktade respektive sin kommun- och stadsledning 16 maj 2022. >>Läs mera

I samband med överlämnandet påpekades, att budkavlarna kommer att följas upp. Nu har det gått två år, och det är dags att samla in information om hur kommunerna/städerna har varit kapabla att uppfylla de krav och önskemål som pensionärerna framförde i budkavlarna.

SPF Österbotten har sänt brev till respektive kommun-/stadsledning, för att få svar på hur budkavlarna förverkligats i Österbotten. Kommunerna/städerna har tid på sig att svara fram till 16 maj 2024. Ni kan gärna påminna er kommunledning om att svaren är viktiga.

Uppföljning av SPF Österbottens >>budkavle till Österbottens Välfärdsområde sker i samband med en träff mellan regionstyrelsen och välfärdsområdets ledning, fullmäktigeordförande Mikko Ollikainen, styrelseordförande Anne-Salovaara-Kero och direktör Marina Kinnunen, den 27 maj.

Uppföljning av SPF Österbottens >>budkavle till Österbottens Förbund sker i samband med regionstyrelsemötet 5 september, då styrelsen får besök av förbundets direktör Mats Brandt.

 

IT-HANDLEDARUTBILDNINGAR

Två utbildningstillfällen ordnas i Österbotten för medlemsföreningarnas It-handledare. Vi tillfället ges en översikt över vad som är aktuellt inom förbundet, it-handledning och hos er i föreningarna. Det är även en bra chans att träffa it-handledare från andra föreningar och utbyta erfarenheter sinsemellan. Föreningarna kan skicka flera än en deltagare, förutom it-handledare är även förtroendevalda och potentiella nya it-handledare varmt välkomna med.

>>It-handledarutbildning Österbotten norra, 14 maj

>>It-handledarutbildning Österbotten södra 15 maj

 

SPF ÖSTERBOTTENS BOULEMÄSTERSKAP 6 JUNI

Turneringen spelas enligt MONRAD-systemet, 4 spelomgångar. Det betyder att alla får spela 4 omgångar. Lagen skall bestå av 3-manna lag. Egna klot får användas.

Anmälningarna med namn på deltagarna vill vi ha in till regionen senast fredagen 24 maj. Deltagandet är avgiftsfritt.

Antalet deltagande lag har begränsats till 60 lag. Det betyder att vi kan ta emot högst tre lag per förening, inledningsvis. Vi rekommenderar ändå att föreningarna anmäler flera lag, och lagen får delta ifall det finns plats. Lagen tas med i den ordning de sätts upp i föreningens anmälning.

Dagen inleds kl 9.30 med kaffe och anmälning. Tävlingen beräknas pågå mellan kl 10.00 – 15.00. 

Lunch finns att köpa på stället. 

Anmäl lagen genom att fylla i >>anmälningsformuläret.

 

Förbundets bouleturnering går av stapeln 20 augusti i Kyrkslätt. Region Österbotten har rätt att sända högst 35 lag till förbundsmästerskapet. Därför fungerar regionens mästerskap som en inofficiell uttagningstävling. Mera om förbundets boulemästerskap kan man läsa här: >>Svenska pensionärsförbundets boulemästerskap

 

 

Läs mera om aktuella händelser, som t ex kommande resor och golfmästerskap mm i  >>HÄNDELSEKALENDERN.

 

Patrick Ragnäs
Kommentarer (1)
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Tack för ypperliga nyhetsuppdateringar!
Anonym23.04.24 kl. 16:22